Ga naar hoofdinhoud
Juridisch adviseur
Juridisch adviseur

Personeel is voor veel ondernemers een belangrijke kostenpost. Natuurlijk kunt u niet zonder uw menselijk kapitaal. Maar als arbeidscontracten niet goed op orde zijn, kunnen de kosten onvoorzien veel groter worden en niet meer opwegen tegen de opbrengsten. Scheers Goep staat u als juridisch adviseur bij, met juridisch advies rond arbeidsrecht.

Juridisch advies omtrent arbeidsrecht voorkomt kostbare verrassingen

De juridisch adviseur van Scheers Groep zoekt voor u naar de meest efficiënte oplossingen voor uw bedrijf op basis van een zorgvuldige inschatting van de kansen en risico's. Gedegen juridisch advies inzake arbeidsrecht voorkomt dat u voor kostbare verrassingen komt te staan. Door onjuiste inhoud van arbeidscontracten, of door niet de juiste stappen te volgen in een ontslagprocedure. Toch kan soms ook een goede juridische voorbereiding niet voldoende zijn om een conflict te voorkomen. Dan is het goed te weten dat onze arbeidsrecht-experts u ook kunnen bijstaan in een juridische procedure.

Aangaan en ontbinden van arbeidsovereenkomsten

Als uw onderneming groeit of krimpt, zoekt u naar de juiste flexibiliteit om de omvang van uw personeelsbestand te laten meebewegen. Als werkgever wilt u risico's natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Dan is het wel zo prettig als u met een vakkundig juridisch adviseur kunt overleggen bij het aangaan van arbeidsovereenkomsten. Zodat u kiest voor de optimale contractvorm en inhoud van het arbeidscontract. Op basis van uw voorkeuren adviseren we u over zaken als looptijd, proeftijd, ziekte van de werknemer, vakantiedagen, concurrentiebeding en ontbinding. Wilt u afscheid nemen van een werknemer? Scheers Groep adviseert u bij ontslag en kan het ontslagtraject opstarten en de ontslagprocedure voeren.

Uw juridisch adviseur beschikt altijd over de laatste juridische kennis

Ook ondernemers met veel ervaring met het werkgeverschap kunnen meestal niet zonder juridisch advies. Arbeidsrecht is namelijk voortdurend in ontwikkeling. De juridisch adviseurs van Scheers Groep zijn steeds op de hoogte van de laatste stand van zaken. Wij geven u graag juridisch advies over de gevolgen van de laatste wetswijzigingen voor uw onderneming.

Waarmee kunnen onze juridisch adviseurs u helpen?

  • Advies over contractsvormen
  • Opstellen van arbeidscontracten
  • Juridisch advies bij ontslaan personeel
  • Opstarten van ontslagtrajecten en voeren van ontslagprocedures
  • Advies over wijzigingen in het arbeidsrecht