Ga naar hoofdinhoud
Inkomstenbelasting
Inkomstenbelasting

Aangifte doen voor de inkomstenbelasting is voor ondernemers vaak tijdrovend en complex. Is uw boekhouding correct en up-to-date? Voldoet u aan alle voorschriften van de Belastingdienst? Hoe bepaalt u precies het ondernemingsresultaat? Maakt u gebruik van eventuele fiscale regelingen en aftrekposten? En welke kosten mag u voor de inkomstenbelasting als ondernemer aftrekken? De accountants van Scheers Groep zorgen dat uw aangifte op de juiste manier is ingevuld is en dat u niet meer inkomstenbelasting betaalt dan nodig is.

Geen zorgen over de aangifte inkomstenbelasting

Heeft u een eenmanszaak, maatschap of v.o.f.? Dan moet u het bedrijfsresultaat opgeven in de aangifte inkomstenbelasting. Scheers Groep vult graag voor u de aangifte in. Doet u dat liever zelf en wilt u die door ons laten controleren? Ook dat is mogelijk. De accountants van Scheers Groep zijn altijd op de hoogte de actuele regelgeving op het gebied van inkomstenbelasting voor ondernemers. Geen zorgen dus of uw aangifte wel correct is ingevuld en of u geen fiscale voordelen misloopt. Heeft u meer tijd nodig voor de aangifte inkomstenbelasting? Dan vragen wij voor u uitstel aan. En als er grote verschillen zijn in uw inkomsten over opeenvolgende jaren, kunnen we middeling voor u toepassen, waardoor de aanslag gunstiger uit kan pakken.

Mogelijkheden voor belastingaftrek

Voor ondernemers met een eenmanszaak, maatschap en V.O.F. zijn er verschillende regelingen om de belastingdruk te verlagen, zoals willekeurige afschrijvingen of investeringsaftrek. Ook kunt u als ondernemer in aanmerking komen een aantal vrijstellingen zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek en - MKB-winstvrijstelling. Scheers Groep zorgt voor een optimale toepassing van zulke ondernemersfaciliteiten zodat u niet meer inkomstenbelasting betaalt dan nodig.

Inkomstenbelasting voor ondernemers met een b.v.

Staat u als ondernemer aan het hoofd van een b.v.? Dan betaalt de directeur-grootaandeelhouder inkomstenbelasting over zijn salaris. De onderneming betaalt vennootschapsbelasting over de fiscale winst. Ook daarbij zijn er verschillende mogelijkheden om fiscaal voordeel te behalen. Scheers Groep adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw onderneming.