Ga naar hoofdinhoud
Erf- en schenkbelasting
Erf- en schenkbelasting

Krijgt u een erfenis? Dan krijgt u te maken met de aangifte erfbelasting. Hierin wordt het deel van de erfenis opgegeven dat u aan de Belastingdienst verschuldigd bent. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door een aantal componenten en is onder meer afhankelijk van uw relatie tot de overledene, de grootte van de nalatenschap en de mogelijke vrijstellingen die van toepassing zijn. Scheers Groep kent alle ins and outs van de erfbelasting en kan de aangiftes voor u verzorgen.

Bezittingen en schulden in kaart brengen

Een erfenis kan uit verschillende onderdelen bestaan, zoals spaargeld, onroerend goed, meubels en sieraden. Mogelijk is er bij de erfenis sprake van schulden, die de afwikkeling van de aangifte er niet gemakkelijker op maken. In de meeste gevallen zal een executeur de erfenis inventariseren en de eventuele verkoop van bezittingen regelen. De executeur doet tevens de aangifte erfbelasting, ook voor de mede-erfgenamen. De aangifte moet binnen 8 maanden bij de Belastingdienst binnen zijn.

Afwikkeling van de erfenis uitbestede

Voor de meeste mensen zijn de werkzaamheden die bij het uitvoeren van een erfenis horen geen alledaagse zaken. De executeur is bovendien met zijn hele vermogen verantwoordelijk voor de correcte aangifte en betaling van de erfbelasting. Hij blijft ook aansprakelijk voor nog te betalen erfbelasting over eventuele verzwegen buitenlandse bezittingen, tenzij hij aantoont dat hij daar niets aan kan doen. Reden te meer om de afwikkeling van een erfenis uit te besteden aan de ervaren en deskundige experts van Scheers Groep. Zo voorkomt u naheffingen of zelfs boetes en wordt niet meer belasting betaald dan nodig is.

Erfbelasting-aangifte

De fiscale specialisten van Scheers Groep kunnen u van dienst zijn met een advies op maat. Zij zijn op de hoogte van alle facetten van de erfbelasting en de aangifte wordt compleet voor u verzorgd. Bovendien kunt u bij Scheers Groep terecht voor alle financiële en administratieve zaken die bij de afhandeling van een erfenis van belang zijn. Zo bent u ervan verzekerd dat de erfbelasting aangifte volgens de laatste wet- en regelgeving wordt ingevuld.