Ga naar hoofdinhoud
Omzetbelasting
Omzetbelasting

Als ondernemer is het een regelmatig terugkerende verplichting: de omzetbelasting. Aangifte doen kan, afhankelijk van uw onderneming, een tijdrovend en ingewikkeld karwei zijn.

Omzetbelasting: aangifte doen zonder zorgen

De omzetbelasting moet immers zorgvuldig gebeuren. U wilt natuurlijk niet teveel btw betalen, maar wel aan de regels van de belastingdienst voldoen. De fiscale experts van Scheers Groep zijn steeds op de hoogte van de actuele belastingregels en adviseren u graag bij uw btw-administratie en uw omzetbelasting-aangifte. Besteedt u de aangifte omzetbelasting liever helemaal uit? Ook dan is Scheers Groep u graag van dienst.

Btw eenvoudig of complex

De meeste ondernemingen moeten één keer per maand of één keer per kwartaal aangifte doen voor de omzetbelasting of btw. Soms is dat niet zo ingewikkeld. U berekent de btw die u zelf in rekening heeft gebracht aan uw afnemers en vermindert die met de voorbelasting over inkopen en gemaakte kosten voor investeringen. Maar in veel gevallen is het een stuk complexer om voor de omzetbelasting aangifte te doen. Voor verschillende diensten en producten kunnen verschillende btw-percentages gelden. Welke omzet is belast en wat is btw-vrij en tegen welk percentage? Voor welke uitgaven mag u de btw aftrekken als voorbelasting? En kunt u wellicht gebruik maken van de kleine ondernemersregeling? Als u diensten of producten levert of ontvangt uit het buitenland, kunt u bovendien te maken krijgen met de verleggingsregeling.

Zekerheid over het invullen van de aangifte omzetbelasting

Om uw aangifte omzetbelasting op de juiste manier in te vullen, moet u de verschuldigde btw berekenen met de gegevens uit uw administratie. De aangifte is veelal een gevolg van wat u geadministreerd heeft. Indien u twijfels heeft over uw administratie of zekerheid wilt over het invullen van de aangifte omzetbelasting, dan kan Scheers Groep u van dienst zijn. Bent u internationaal actief? Ook de aparte aangifte voor uw buitenlandse verkopen, de zogenaamde intracommunautaire prestaties/leveringen (ICP) kunnen wij voor u verzorgen.